zorgtoeslag 2014 berekenen

Net als in 2013 kunt u in 2014 zorgtoeslag ontvangen. Dit is een bijdrage in de zorgkosten van de overheid. De zorgtoeslag 2014 kunt u bij de belastingdienst aanvragen. Allereerst kunt u een proefberekening maken om te weten hoeveel zorgtoeslag u mag ontvangen. Ten opzichte van 2013 zijn de nominale premies lager geworden. Het kan veranderingen teweeg brengen in de zorgtoeslag 2014. Daarom is het belangrijk om de zorgtoeslag 2014 te berekenen, om niet voor verrassingen te komen staan.

Hoe kunt u zorgtoeslag 2014 berekenen?
Op de site van de belastingdienst kunt u een proefberekening laten maken. Als u de stappen volgt op de site en uw gegevens invult dan kunt u aan het einde van de vragenlijst op ‘bereken’ klikken. Het systeem berekend aan de hand van uw gegevens het bedrag van de zorgtoeslag 2014. Om de gegevens juist te kunnen invullen kunt u de aanslag inkomstenbelasting of jaaropgaaf erbij pakken. Wanneer u een toeslagpartner heeft, dient ook hij zijn gegevens in te vullen. Zo ontstaat er een goed beeld van hoeveel zorgtoeslag 2014 u kunt ontvangen bij de aanvraag.

Wat veranderd er in zorgtoeslag 2014 berekening
Er worden een aantal voorwaarden gesteld om de zorgtoeslag aan te vragen. Zo moet u een basisverzekering hebben, de Nederlandse Nationaliteit bezitten of een geldige verblijfsvergunning hebben. Uw vermogen mag niet te hoog zijn en uw inkomen mag ook niet te hoog zijn. In 2014 wordt er ook gekeken naar collectieve verzekeringen en of men korting krijgt op de basisverzekering. Dit komt omdat alle verzekeraars de nominale premie hebben verlaagd. Het is mogelijk dat uw zorgtoeslag in 2014 lager kan uitvallen. Wilt u het zeker weten? Check bij www.toeslagen.nl om uw zorgtoeslag 2014 te berekenen.

Frits Ooster

Hebt u veel kosten voor de zorg, de huur, of kinderopvang? Mogelijk heeft u recht op toeslag. Dit is een bijdrage van de rijksoverheid voor deze kosten die u maakt. Alle info over deze toeslagen leest u op onze site. Voor het aanvragen van een toeslag kunt u contact opnemen met het nummer 0800 – 0543 van de belastingdienst.

Volgen ons online:

1 reactie

  • Robert zegt:

    Let op: De bovenstaande berekeningsmethodiek is niet van toepassing omdat de basisvoorwaarde, namelijk een inkomensafhankelijke zorgpremie, voor 2014 niet van toepassing is.
    Wat 2015 op dat punt brengt is nog niet bekend.

Hulp nodig? Laat uw reactie achter hieronder.


Naam (verplicht)

Email (verplicht)


3 + = elf