Zorgtoeslag 2014 aanvragen

De zorgtoeslag 2014 aanvragen kunt u eenvoudig via de site van de belastingdienst. Hier kunt u ook terecht voor de kinderopvangtoeslag 2014 en de huurtoeslag 2014. Wanneer u een DigiD heeft kunt u via de site mijn toeslagen inloggen voor de aanvraag van de zorgtoeslag. Via vragen over uw huidige situatie, uw inkomen, uw vermogen en uw zorgverzekering wordt de aanvraag verwerkt. Na ongeveer vierentwintig uur kunt u weer inloggen om de verwerking van de aanvraag te zien. Daar ziet u wanneer u de zorgtoeslag kunt ontvangen en hoe u wijzigingen aan kunt brengen met betrekking tot de aanvraag.

Voor het aanvragen van de zorgtoeslag van 2014 heeft u wel een aantal gegevens nodig. Het burgerservicenummer of het sofinummer, wat in uw Nederlands paspoort staat of op uw identiteitskaart of op het rijbewijs. Daarnaast zijn de gegevens van de loonstrook, de jaaropgaaf, de zorgpas of zorgpolis van belang. Houdt ze bij de hand wanneer u de zorgtoeslag aanvraagt via uw DigiD. U heeft de gegevens nodig bij het berekenen van de zorgtoeslag en het zorgt ervoor dat u de juiste gegevens doorgeeft voor de juiste zorgtoeslag.

Zorgtoeslag 2014 aanvragen

De zorgtoeslag 2014 aanvragen moet u tijdig doen. Na ongeveer acht weken ontvangt u bericht in de vorm van een voorschotbeschikking. Daarin staat hoeveel zorgtoeslag u voorlopig krijgt. Dan kan al in diezelfde maand op uw rekening staan. U hoeft de aanvraag maar één keer te doen. Het is wel zaak dat uw alle gegevens juist aan de belastingdienst doorgeeft. Wanneer er een wijziging plaatsvindt door bijvoorbeeld uw partner of een ander gezinslid dan is het ook van belang dat u dat verwerkt in uw aanvraag of na de aanvraag kenbaar maakt. Tijdig de zorgtoeslag 2014 aanvragen met de juiste gegevens gegevens die u in uw bezit heeft, maakt dat u snel duidelijkheid heeft over de totaal toe te kennen zorgtoeslag en wanneer u die kunt ontvangen.

Frits Ooster

Hebt u veel kosten voor de zorg, de huur, of kinderopvang? Mogelijk heeft u recht op toeslag. Dit is een bijdrage van de rijksoverheid voor deze kosten die u maakt. Alle info over deze toeslagen leest u op onze site. Voor het aanvragen van een toeslag kunt u contact opnemen met het nummer 0800 – 0543 van de belastingdienst.

Volgen ons online:

3 reacties

  • Jac Langen zegt:

    Ben belastinginvuller voor de ouderenbonden en werk met electronische handtekening ipv de DigiD-code.
    Vóór 1 Sept.a.s. moet ik een aanvraag voor een KBO-lid indienen.
    Wat is Uw advies?

  • admin zegt:

    Beste Jac, waar wilt u precies advies over ? de elektronische handtekening is naar ons weten afgeschaft in 2007.

Hulp nodig? Laat uw reactie achter hieronder.


Naam (verplicht)

Email (verplicht)


6 − vier =