mijn toeslagen

In Nederland hebben de ingezetenen in bepaalde gevallen op een tegemoetkoming in kosten uitgekeerd door de belastingdienst. Deze toeslagen kunnen zijn: zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Als je beschikt over een DigiD code kun je gebruik maken van de persoonlijke pagina ‘mijn toeslagen’ van de belastingdienst.

Een DigiD code is gekoppeld aan het burgerservice nummer. Deze code is vrij eenvoudig aan te vragen via internet en wordt na enkele dagen per post toe gezonden. Na ontvangst van de DigiD code kan er onder andere gebruik gemaakt worden van de persoonlijke pagina ‘Mijn toeslagen’ van de belastingdienst. Op deze pagina kan van alles geregeld worden. Er kunnen toeslagen aangevraagd, gewijzigd of gestopt worden. Tevens heb je op ‘Mijn toeslagen’ een overzicht van alle beschikkingen die je aangevraagd hebt.

Zodra je inlogt op je persoonlijke pagina kom je meteen op je persoonlijke pagina uit. Hier kun je een keuze maken uit de onderwerpen: mijn toeslagen, mijn gegevens, mijn beschikkingen, statusoverzicht en mijn formulieren. Bij het onderwerp toeslagen krijg je een overzicht van de lopende toeslagen, welke bedragen je per maand ontvangt en wat er tot die tijd is uitbetaald. Onder mijn beschikkingen staat een overzicht van de beschikkingen die zijn opgemaakt. Als je onlangs een wijziging hebt doorgegeven, kun je de status van de verwerking hiervan onder statusoverzicht opvragen. Onder mijn formulieren worden de reeds ingevulde, maar nog niet ingediende formulieren 31 dagen lang bewaard.

Het grote voordeel van de persoonlijke toeslagen pagina is dat alles veel gemakkelijker werkt: je hoeft tenslotte niet meer allerlei formulieren te bestellen en in te vullen. Het programma leidt je erdoorheen. Daarnaast is over het algemeen de aanvraag of wijziging veel sneller verwerkt dan wanneer dit middels een formulier wordt ingediend.

Frits Ooster

Hebt u veel kosten voor de zorg, de huur, of kinderopvang? Mogelijk heeft u recht op toeslag. Dit is een bijdrage van de rijksoverheid voor deze kosten die u maakt. Alle info over deze toeslagen leest u op onze site. Voor het aanvragen van een toeslag kunt u contact opnemen met het nummer 0800 – 0543 van de belastingdienst.

Volgen ons online:

1 reactie

 • jos zegt:

  Geachte lezer,

  ik heb een maand geleden zorgtoeslag aangevraagd. Daarbij staat “Let op!
  De toeslag wordt pas uitbetaald nadat er een beschikking is opgemaakt.”

  nu weet ik niet wat ze hier mee bedoelen.
  Kunnen jullie mij adviseren in hoe verder te gaan zodat de zorgtoeslag wordt uitbetaald?

  Jos van stekelenborg

Hulp nodig? Laat uw reactie achter hieronder.


Naam (verplicht)

Email (verplicht)


negen + = 14